Exposició Temporal

Neandertals a Catalunya

Museu de Sant Boi - Can Barraquer (Carrer del Pont, 7). - 21/01/2016 a 19/03/2016

El Museu de Sant Boi presenta una nova exposició, produida per Molècula. Xarxa de Professionals de museografia, organitzada pel grup de recerca Didpatri i el SERP de la Universitat de Barcelona, i que ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sitges, de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida i del Museu d’Arqueologia de Catalunya.

La mostra, una revisió didàctica i entenedora de l’estat de la recerca sobre l’Homo Neanderthalensis al món i a Catalunya, mostra les darreres troballes fòssils que han fet replantejar les característiques de la seva presència a casa nostra.

A l’exposició es responen qüestions tan interessants sobre aquesta espècie, predecessora de l’Homo Sapiens la nostra espècie, com ara què menjaven, com era el seu entorn, quin pensament simbòlic podien tenir o quines connexions genètiques tenim amb ells. L’exposició proposa als visitants nous interrogants amb l’objectiu de centrar una síntesi del coneixement actual dels neandertals o saber on es localitzen els jaciments neandertals a Catalunya, que, gràcies a un audiovisual, podrem veure els jaciments més importants del seu període, com el de l’abric Romaní, les coves de Serinyà, la roca dels bous o la cova del gegant, espais que ens introduiran a les peculiaritats d’aquests singulars emplaçaments.

Si t’interessen les ciències, la biologia, l’evolució humana o la Prehistòria, aquesta és la teva exposició!