Actualitat

VIU L’ ESTIU 2021 – PATRIMONI CULTURAL (10 anys del Museu de Sant Boi)

Wednesday 30 de June, 8:51h

10 anys museu

MÚSICA POPULAR 100 % – PATRIMONI CULTURAL 

El Museu de Sant Boi vol recuperar, difondre i posar en valor la música tradicional i la cultura popular mitjançant activitats didàctiques, concerts, exposicions, conferències, xerrades i moltes propostes més.

El departament de Patrimoni Cultural de l’ Ajuntament de Sant Boi  de Llobregat vol incorporar a la programació d’activitats del Museu, activitats i accions relacionades amb la cultura popular i la música tradicional.

Per això, i amb el nom de Jardí i Patrimoni cultural, oferim un ventall de propostes didàctiques, relacionades amb la música tradicional tots els dimecres del  mes de juliol, a un espai ple de natura, història i futur.

Dimecres 7 de juliol de 2021, a les 19 hores: Benvinguda a càrrec de la Maria Lledó Barreda directora del Museu de Sant Boi.

Ens explicarà la història de Can Torrents, l’edifici, el jardí, les funció d’ aquest espai en una casa senyorial, la recuperació dels espais de Patrimoni.

La Gralla. A càrrec de Lluís Gelis  que ens farà la  introducció i breu història de l’instrument, tipus de gralles, festes i celebracions que és toca la gralla i l’audició d’ alguna peça.

https://www.entrapolis.com/entradas/viu-lestiu-x-anys-del-museu-de-sant-boi-can-torrents-i-la-gralla

Dimecres 14 de juliol de 2021, a les 19 hores: La Gralla a Sant Boi.  A càrrec de l’Esteve Dinarés ens parlarà d’un instrument que acompanya a gegants, castells, balls, … Ens comentarà els inicis de colles de castells, gegants i una perspectiva d’una feina ben feta als barris de Sant Boi i alguna peça musical per la colla de gegants de Casablanca.

https://www.entrapolis.com/entradas/viu-lestiu-x-anys-del-museu-de-sant-boi-la-gralla-a-sant-boi

Dimecres 21 de juliol de 2021, a les 19 hores: Música tradicional. A càrrec de Marcel Casellas contrabaixista, compositor, pedagog de la música tradicional a l’ Esmuc i referent de la recuperació de la musica popular.

https://www.entrapolis.com/entradas/viu-lestiu-x-anys-del-museu-de-sant-boi-musica-tradicional-can-torrents

Dimecres 28 de juliol de 2021, a les 19 hores: El sac de gemecs. A càrrec de Francesc Sans ens presentarà  la cornamusa més conegut com el sac de gemecs, un  instrument dels més utilitzats a la música popular. Ell ens farà un recorregut pel folk català més actual.

https://www.entrapolis.com/entradas/viu-lestiu-x-anys-del-museu-de-sant-boi-sac-de-gemecs

Entrada gratuïta .Cal fer la reserva prèvia pel control de l’aforament de l’espai a Entràpolis (des dels enllaços pertinents). 

Divendres 30 de juliol de 2021, a les 19 hores: SANT NIN I SANT NON. Cloenda a càrrec de la Maria Lledó Barreda, cap de Patrimoni Cultural de l’ Ajuntament de Sant Boi i Directora del Museu de Sant Boi . Ens explicarà la festivitat dels sants Abdó i Senén aquests, són els copatrons de la nostra vila, i que d’antic era la segona festa major del municipi. Aquests sants van ser venerats com a protectors de la pagesia i dels estralls de les pedregades i calamarsades estiuenques.

Concert: Els Arlovins. TRAVELLING RATAFIA (música folk catalana) .

Entrada gratuïta .Cal fer la reserva prèvia pel control de l’aforament de l’espai a Entràpolis.  

https://www.entrapolis.com/entradas/jardi-i-patrimoni-cultural-sant-nin-i-sant-non-i-concert-amb-arlovins-i-travelling-ratafia

 

* * * * *

ALTRES ACTIVITATS DE PATRIMONI CULTURAL

Itinerari teatralitzat amb la M. Lluïsa Casanova i Comes, besnéta del “Conseller”…
Viu una experiència  única  amb la  Maria Lluïsa Casanova i Compte, besnéta d’en Rafael Casanova i Comes (darrer Conseller en Cap de la ciutat de Barcelona, l’any 1714). Una visita molt interessant pel centre històric santboià, contextualitzada a l’època moderna.

Data: 18 de juliol  de 2021
Hora: 11.30  hores
Durada: 1 hora
Preu : 1€
Espai: Museu Can Barraquer . Carrer del Pont, 7

Informació i reserves: de dilluns a divendres de 9 a 13 hores. Adreça de correu electrònic: amartin@santboi.cat

A mes:

Xerrades i conferències a càrrec de “LA RUTLLA – CENTRE D’ESTUDIS SANTBOIANS”.

Els dimarts 6, 13, 20 i 27 de juliol de 2021. A les 19 h.

Amb  cita prèvia, via Entràpolis: https://larutllasantboi.com/2021/06/29/conferencies-destiu-de-la-rutlla-2021/

Ho organitza:  Museu de Sant Boi

PATRIMONI VIU I SEGUR